USEF zet een punt achter samenwerking met dressuurcoach Debbie McDonald

USEF zet een punt achter samenwerking met dressuurcoach Debbie McDonald

De U.S. Equestrian Federation (USEF) heeft bekend gemaakt dat ze het contract met dressuurbondscoach Debbie McDonald niet verlengen en haar termijn dus ten einde loopt. 

Het contract tussen USEF en McDonald liep 30 november af en zal dus ook niet verlengd worden. Volgens USEF bouwen ze verder op de funderingen die McDonald opstartte. Zij besteedde veel aandacht aan de input van betrokkenen bij het team. McDonald die nu 67 jaar oud is, leidde het Amerikaanse team naar teamzilver op de Olympische Spelen in Tokio. 

McDonald wordt in verband gebracht met haar echtgenoot Bob McDonald, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met een leerling in 1970, toen hij coach was. Tijdens de eerste hoorzitting op 11 november werd Bob McDonald beschuldigd van verkrachting van zijn leerlingen, toen 13 en 14 jaar oud. Debbie McDonald was destijds assistent-trainer op de stal waar de feiten plaatsvonden. De McDonalds zelf ontkennen alle beschuldigingen. De federatie heeft ervoor gekozen haar termijn niet te verlengen in het licht van de civiele rechtszaak die dus eerder deze maand is aangespannen tegen McDonald en haar echtgenoot Bob McDonald.

Bron: Horsenetwork