Belgische Junioren kronen zichzelf tot Europees kampioen!

Belgische Junioren kronen zichzelf tot Europees kampioen!

Zonet werd de finale van de landencompetitie van de Junioren gereden en de Belgen hebben er goud veroverd. 

Het team van Rik Deraedt eindigde op een totaal van 9,83 strafpunten. Vandaag kon enkel Aurelia Guisson de nul behouden. Zij rekende hiervoor op No Limit vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve). Tristan Guisson kreeg met Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) één springfout achter zijn naam. Hetzelfde lot ondergingen Anthony Philippaerts en J'Adore van het Schaeck (v. Vagabond de la Pomme) maar zij kregen ok nog één strafpunt voor tijd. Bart Jay Junior Vandecasteele (Mac Jack Courtier) kreeg enkele springfouten en waren het schrapresultaat.

Zwitserland en Groot-Brittanië vervolledigden het podium. 


In de individuele ranking staan zowel Tristan als Aurelia Guisson in de top vijf. Tristan kreeg met Naturelle van het Legitahof Z (v. Nabab de Reve) één springfout achter zijn naam wat zijn totaal nu op 4,4 strafpunten brengt. Zijn zus Aurelia kon vandaag wel de nul behouden in het zadel van No Limit vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) wat haar een vijfde plaats in het voorlopige klassement oplevert. 

Anthony Philippaerts staat met J'Adore van het Schaeck (v. Vagabond de la Pomme) ook in de top tien. Hij kreeg vandaag één springfout en één puntje voor tijd achter zijn naam, wat resulteert in een voorlopige negende plaats. 

Evelyne Putters (Uith de Rotes) staat voorlopig zeventiende. 

Klik hier voor de individuele ranking