Top vijf klasseringen voor Yana Jansegers en Lieven Devos in Oliva

In het Spaanse Oliva wisten de Belgen zich goed te klasseren vandaag. In de 1.35m rubriek voor zevenjarige paarden reden Yana Jansegers (Orlando van de Afspanning) en Lieven Devos (O' Diamant d'Amour) naar een knappe vierde en vijfde plaats.

Winst was er voor Robinson Maupiler met Johnnie Walker (v. Harley VDL). Het duo reed over de finish in 30,58 seconden in de tweede fase. Hiermee waren ze William Fletcher en Baloutero (v. Balou Mena Gii) net te snel af. Zij reden rond in 30,98 seconden. Derin Demirsoy en Empire Eh Z (v. Emeral) zorgden voor een derde plaats.

Andere Belgische klasseringen waren er voor opnieuw Lieven Devos (Eros de L'Eldorado) en voor Leon Brutsaert (Frodo Vd Withoeve Z)

Klik hier voor de resultaten.

Bij de zesjarige paarden wisten de Belgen zich ook mooi te klasseren. In deze 1.25m rubriek reden Lieven Devos (Junior) en Maxime Harmegnies (Daredevil) naar een tiende en twaalfde plaats in het klassement.

Winst was daar voor Stephex ruiter Kendra Claricia Brinkop en I'M Fancy Vdm Z (v. I'm Special de Muze) die in 38,59 seconden over de finish reden. Charlene Bastone en Desperado S.W zorgden voor een tweede plaats met een tijd van 39,24 seconden. Soren Pedersen en Tailormade Calimocho (v. Casallco) vervolledigden het podium in 39,90 seconden.

In de Gold 1.45m Grand Prix kwalificatie kon ook Bart Jay Junior Vandecasteele (Mac Jack Courtier) voor een Belgische klassering zorgen.

Harold Boisset en T'Obetty du Domaine (v. Kashmir Van Schuttershof) schreven de rubriek op hun naam. In 62,33 seconden reden zij over de finish. Christin Fioravanti en Birdy de La Lande (v. Norway de la Lande) namen in 65,51 seconden de tweede plaats voor hun rekening. Het podium werd vervolledigd door Tobias Meyer met Quintus 133 (v. Frh Quaid) die in 67,29 seconden het bronzen lintje mochten ontvangen.