Top tien klassering voor Goffinet in rankingrubriek Hubside

Top tien klassering voor Goffinet in rankingrubriek Hubside

In Hubside wordt er ook dit weekend op CSI3* niveau gesprongen. Zonet werd een rankingrubriek van de CSI3* competitie beëindigd en daarin ging Philippe Rozier met het goud aan de haal. Rozier reed de snelste tweede fase in het zadel van Dirty Sweet (v. Windows vh Costersveld) en finishte in 38,88 seconden. 

Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan de Amerikaanse Wilton Porter die de tweede plaats voor haar rekening nam. Zij kon een foutloze ronde achter haar naam noteren en finishte in 39,95 seconden; De zadelde hiervoor Sternmarke 3 (v. Stakkato). Erika Lickhammer-Van Helmond mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij zadelde I. Comem Tessa Vhl (v. Comme Il Faut) om in  40,76 seconden foutloos ronde te springen. 

Paris Sellon (Anna JO) en William Ligier de la Prade (Galilee) vervolledigden de top vijf. 

De beste Belgische prestatie kwam van Thierry Goffinet. Hij reed Oxanna van de Fruitkorf (v. Vigo d'Arsouilles) naar de negende plaats door in 37,85 naar de finish te springen. Helaas tikte ze hierbij één balk uit de lepels. 

Klik hier voor de resultaten

Maxime Harmegnies niet op zijn beurt van zich horen in het 1m45 van de CSI2* competitie. Hij reed Casellanto PS (v. Casallco) naar de tiende plaats door in 29,67 seconden een foutloze ronde te springen. De overwinning ging in deze rubriek naar Riccardo Pisani. Hij kon in het zadel van Chacco's Lawito PS (v. Chacco-Blue) alle balken in de lepels laten en finishte in 23,34 seconden.

Wilfried Pierrot (Flocon de Bellevue) en Hasan Senturk (Carlchen 94) namen respectievelijk de tweede en de derde plaats mee naar huis.

Klik hier voor de resultaten