Tine Magnus en Lara de Liedekerke-Meier verzekeren Belgische girl power op WK jonge eventingpaarden

Tine Magnus en Lara de Liedekerke-Meier verzekeren Belgische girl power op WK jonge eventingpaarden

In Le Lion werd afgelopen weekend het WK voor jonge eventingpaarden verreden. Bij de 6-jarigen mogen de Duitse Anna Lena Schaaf en Lagona 4 (v. Lavagon X Ile de Cartina) zich de beste van de wereld noemen. Het duo scoorde een totaal van 25,8 strafpunten. 

Nicolas Touzaint en Fibonacci de Lessac HDC (v. Carinjo HDC) reden naar het zilver. Zij sloten hun kampioenschap af met 26,8 strafpunten. Rebecca Chiappero en Bonmahon Chelsea (v. Chellsini Z) maakten het podium compleet. 

De beste Belgische prestatie kwam van Tine Magnus. Zij reed Dizzy van het Lichterveld Z (v. Denzel van't Meulenhof) naar de 21ste plaats. 

Bij de 7-jarigen zijn Kevin Mcnab en Cute Girl (v. Conventry) de nieuwe wereldkampioenen. Zij besloten hun kampioenschap met 26,90 strafpunten. Laura Collett (Outback) en Selina Milnes (Cooley Snapchat) vervolledigden de top drie. 

De beste Belgische prestatie kwam hier van Lara de Liedekerke-Meier en Origi (v. Indoctro). Zij eindigden op de negende plaats. Tina Magnus en Dia van het Lichterveld Z (v. Diamant de Semilly) eindigden op de twaalfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten