Tim Prouvé: "Mijn beste beentje voorzetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten"

Tim Prouvé: "Mijn beste beentje voorzetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten"
Volgende week staat er een Sentower Park een internationaal jeugdconcours op het programma. Een lichtpuntje aan het einde van de tunnel voor de jeugdruiters die nu al even langs de kant staan. Tim Prouvé, die vorig seizoen in schoonheid afsluit, maakt zijn debuut bij de Young Riders. Hij vertelde ons over zijn zenuwen, zijn doelen voor dit seizoen en zijn paard. 

Het is de eerste keer dat je mag aantreden bij de Young Riders. Brengt dat extra stress met zich mee? 

"Niet speciaal. Het is voor mij een wedstrijd gelijk alle andere, al zal ik natuurlijk wel mijn beste beentje voorzetten om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Zowel voor mijzelf als voor het team".

Heb je je op een specifieke manier voorbereid?

"Ik heb vooral aan de conditie van mijn paarden gewerkt. Het voornaamste doel is voor mij altijd dat ze zich goed in hun vel voelen en fit aan de wedstrijden kunnen beginnen".

Wat zijn je planning voor de rest van het seizoen? 

"Door het Corona- en Rhinovirus zijn er heel wat wijzigingen in de kalender. We doen nu eerst een CSIO in eigen land en daarna enkele nationale wedstrijden gevolgd door de Springtour in Sentower Park. Afhankelijk van onze resultaten zal ik de rest van het seizoen plannen". 

Welk paard breng je aan de start en kan je wat meer over je paard vertellen? 

"In de landenprijs zal ik beroep doen op mijn vaste waarde Hocus Pocus van de Lucashoeve, een 14-jarige Chin Chin x Accord II ruin. Als tweede paard zal Echo's Son Z (v. Echo van Spieveld) meekomen. Het is de bedoeling dat hij de Grand Prix springt".

Is het BK van de YR één van je doelen voor het seizoen? 

Sowieso is het BK een doel op zich maar de vorm van het moment zal op dat moment de doorslag geven.