Kevin Gielen en Luna van de Zeilhoek blijven imponeren in Opglabbeek

Kevin Gielen en Luna van de Zeilhoek blijven imponeren in Opglabbeek

In het Sentower Park kwamen de vijf- en zesjarige paarden apart aan de beurt. De zesjarigen waren als eerste aan de beurt, waar Nathan Budd Ely des Rosiers Z (v. Emerald) naar het podium reed. Wat later herhaalde Thomas Kairis die prestatie met de vijfjarige Diamonds are Forever Z (v. Dominator 2000 Z). De zeven- en achtjarigen reden wel samen, daar was het Kevin Gielen en Luna van de Zeilhoek (v. Dior van Berkenbroeck) die voor het beste resultaat zorgden. 

Bij de zesjarigen kon Nathan Budd een medaille afdwingen in het zadel van Ely des Rosiers Z (v. Emerald). Budd en de zesjarige hengst grepen met een halve seconde naast de overwinning en strandden op twee. De winst was voor de Deense Mille Bisgaard met Miss Sina (v. Ultimo van Ter Moude). Het podium was compleet met de Nederlander Lars Kuster op drie in combinatie met, eveneens een Zangersheide hengst, Don Tarpania Z (v. Dominator 2000 Z). 

Yenthe Schrijvers zorgde voor nog een Belgische notering in de top tien en reed Sisi Gold Z (v. Solid Gold Z) naar plaats zeven. 


Volledige uitslag

Thomas Kairis en Diamonds Are Forever Z grijpen brons

De nakomelingen van Dominator 2000 Z laten duidelijk van zich horen. De vijfjarige Diamonds are Forever Z, een zoon van, zorgde onder Kairis voor het beste Belgische resultaat. Het duo was zonder fouten goed voor het brons. Daarnaast had Kairis nog een paard onder het zadel in deze rubriek en werd met Darjeeling Z (v. Diarado) negende. Louis Mahieu zagen we met Balder van T Breezerhof Z (v. Balou du Rouet) elfde gevolgd door Frederic Marien en Emir Z (v. Elias van de Vinkhoeve Z) op twaalf. 


Volledige uitslag

Kevin Gielen en Luna van de Zeilhoek blijven scoren samen

De zevenjarige merrie van Dior van Berkenbroeck, Luna van de Zeilhoek, reed al naar menig podia bij de jonge paarden onder Gielen. En dat deden ze nu opnieuw, met brons in de Young Horses-rubrieken van het Sentower Park. De top tien bestond net niet volledig uit zevenjarige paarden, waar zij de derde beste waren. De overwinning was net als gisteren voor Eiken Sato en de hengst Meganus PS (v. Messenger). Lars Kersten nam de tweede plaats op hem met Luka-Cara (v. Akarad Hero Z). 

Massimo de Boeck kwam hier de kop opsteken met Bacatus (v. Balou du Rouet) en werd zevende. Als laatste konden Jos Verlooy en Dominique Hendrickx zich nog plaatsen. Voor Verlooy bleef Panache v/d Wateringhoeve (v. Cicero Z van Paemel) foutloos, Hendrickx had Karino de Cariana Z (v. Kannan) onder het zadel. De combinaties kwamen respectievelijk op 21 en 22 te staan.

Volledige uitslag