Thierry Goffinet viert feest in Oliva

Thierry Goffinet viert feest in Oliva

Onder de Spaanse zon heeft Thierry Goffinet de competitie vandaag volledig naar zijn hand gezet. De Belg sprong maar liefst viermaal op het podium.

In de rubriek voor zevenjarigen won Goffinet met de Cornet'Balou-merrie, Caramba. De Belg volgde zichzelf op met onder het zadel de sBs-ruin, Gray D Albion DB (Balou du Rouet). Het podium van deze 1.35m rubriek werd afgewerkt door Joseph Davison met Denny Love Della Caccia (Diamant de Semilly).

Ook Gaetan Decroix met Gipsy King By Wisbecq en Lies Malisart met Danzel Z (Diamant de Semilly) sprongen in de prijzen.

Eerder sprong Goffinet ook naar de derde plek in de 1.30m Gold rubriek. De overwinning kwam toen op naam van Niall Talbot met Kobold v Schloesslihof Karondo v Schlosslihof).  Rodrigo . Sampaio Peixoto volgde met G van de Oudenbosch (Cantos) voor Goffinet met onder het zadel de sBs-merrie, Fauve DB (Gitano).

Ook de proef voor zesjarigen zette Goffinet naar zijn hand. Met Hyppocampe DB (Diarado) sprong de Belg met twee seconden voorsprong naar de eindwinst.

Voor België sprong STephanie Andries met Cornet S Lady ook in de 1.40m Gold rubriek in de prijzen. Eerder plaatste Fabienne Daigneux-Langhe zich in de prijsuitreiking in de 1.35m rubriek met Delta Fee des Hazalles (Exploit de Roulard).