Thibeau Spits en Roy van Beek in top drie van CSIOY 1.45m Grand Prix van Opglabbeek

Thibeau Spits en Roy van Beek in top drie van CSIOY 1.45m Grand Prix van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de wedstrijddag besloten met een CSIOY 1.45m Grand Prix. Met slechts een vijftal combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de jump-off, bleek het een moeilijke opdracht te zijn om het hout in de lepels te laten liggen. Onze landgenoten Thibeau Spits en Roy van Beek zorgden alvast voor sterke Belgische verdediging en sprongen beiden naar een podiumplaats. 

Frankrijk mocht zich gelukkig prijzen met de overwinning in deze Grand Prix. Antione Ermann kon rekenen op Beryl des Pres (v. Popstar Lozonais) verzekerden het goud met de winnende tijd van 37,38 seconden. Thibeau Spits was een paar honderdsten van een seconde te traag en nam uiteindelijk genoegen met de tweede plaats. In het zadel van Ibestra VB (v. Quality Time TN) finishte hij in 37,83 seconden. Roy van Beek zette het Belgische feestje verder en vulde de top drie aan met Chacco Me Biolley (v. Chacco-Blue) in een tijd van 40,03 seconden. 

De top vijf kleurde verder volledig Deens. Laura Baaring Kjaergaard (Agadance Van 'T Gelutt Z) werd vierde en Theodor Linde (Especially Ultra Z) eindigde vijfde. 

Daarnaast waren er ook nog Belgische klasseringen voor Max Sebrechts (Cristel), Jules van Hoydonck (Minte Vd Bisschop) en Thibault Philippaerts (Derby de Riverland). 

Klik hier voor de resultaten.