Thibault Philippaerts verovert podiumklassering in Grand Prix Zoutleeuw

Thibault Philippaerts verovert podiumklassering in Grand Prix Zoutleeuw

In Zoutleeuw werd er dit weekend op Gold niveau gesprongen. Het weekend werd afgesloten met een 1m45 hoge Grand Prix. Er was één man die domineerde: Robinson Maupilier nam niet enkel de eerste (Moncler van Overis) maar ook de tweede (Vedette du Barquet) plaats mee naar huis. Hij sprong foutloze barrages in respectievelijk 41,93 en 42,89 seconden. 

Thibault Philippaerts was de beste Belg op de derde plaats. Hij kon in het zadel van New Life van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte) een foutloze ronde springen in 44,75 seconden. 

Simon Prouve (Gloria vh Kapelhof) en Sam Polleunis (Lancelot P) vervolledigden de top vijf. 

1m35

In het 1m35 reed Jerome Schmidt naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Etoille (v. Corlensky) een foutloze ronde springen in 62,35 seconden. Henk Clabots en Just a Lonely Boy Stuybenberghof (v. Cicero Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 68,80 seconden. Michael Vreys was met Lugano van het Lindehof (v. Darco) goed voor de derde plaats. Deze combinatie liet alle balken in de lepels en klokte af in 70,16 seconden.

Sam Polleunis (Nina P) en Kim Keymis (Dirina OH Z) vervolledigden de top vijf.

1m25

In het 1m25 tot slot, reed Wesley Carmans daar de overwinning. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Olivia (v. Vigo d'Arsouilles) en klokte af in 35,47 seconden. Seppe Wouters en Porthos Maestro Wh Z (v. Picasso Z) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 37,73 seconden. Tim Prouve en Papillon HR (v. Kannan) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 40,27 seconden.

Loic Cannaert (Django Django Z) en Niels Reykers (Nancladra van het Gevahof) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor alle resultaten