Thibault Philippaerts springt op het Ranking podium in Oliva

Thibault Philippaerts springt op het Ranking podium in Oliva

De Belgische springruiters hebben zich laten opvallen in de 1.45m Grand Prix kwalificatie van Oliva. Er waren tevens Longines ranking punten te verdienen en dat motiveerde Thibault Philippaerts meteen. De Belg moest enkel Julien Epaillard voor zich dulden.


QUICK RESULTS
1. Julie
n Epaillard - Quincy Lady
2. Thibault Philippaerts - Juve
nte van de Kakebeek
3. Nadja Peter Stei
ner - Celeste 26


In een rubriek met 2 fasen snelde de Franse springruiter, Julien Epaillard naar de eindwinst met de 10-jarige Quintender 2-merrie, Quincy Lady. Het paar snoepte zo ruim één seconde van de tijd vaThibault Philippaerts met de 11-jarige BWP-merrie, Juvente van de Kakebeek (Chatman). 

Philippaerts zet zo zijn successerie verder onder de Spaanse zon. De Zwitserse amazone, Nadja Peter Steiner vervolledigde het podium met de 16-jarige Casall-merrie, Celeste 26.

Net buiten het podium sprong Rostal-amazone, Leonie Peeters met Belanda (Cristo 5) foutloos naar de zevende plaats voor landgenoot Loris Berrittella met Italo ten Doorn (Wandor van de Mispelaere).

In totaal wisten 12 combinaties de twee fasen foutloos af te werken zo ook Stijn Timmerman met Aqaba de Leau (Arko III) en Chloe Vranken met Tal Milstein's Emir De Vy (Calvaro).


Uitslag