Tattersall op kop in Lignières, Burton wint Event Rider Masters finale

Tattersall op kop in Lignières, Burton wint Event Rider Masters finale

Gemma Tattersall wist in het Franse Lignières de Event Rider Masters op haar naam te schrijven. De Britse amazone stond met Jalapeno (Chilli Morning) na het dressuur op de tweede plaats. Door een foutloze cross en tijdsfout in het  springparcours sleepte ze de eindzege binnen. De Masters kwam op naam van Chris Burton. Voor Burton de tweede maal, goed voor een 30.000 Britse Pond bonus.

Het springparcours zorgde voor opschudding in het klassement in Lignières. Geen enkele combinaties kruiste de eindmeet foutloos. Gemma Tattersall die na de dressuur tweede stond, wist met Jalapeno de schade beperkt te houden tot twee tijdfouten. Hiermee nam de Britse wel de leiding over van Michael Jung die met Star Connection FRH ( Chacco-Blue) een balk uit de lepels tikte.

Een foutloze cross verzekerde de eindwinst voor de Britse amazone.  Michael Jung volgde op de tweede plek en de Britse Sara Cohen werkte het podium af met Treason (Hand in Glove xx).

Met zijn zevende plaats wist Chris Burton de Event Rider Masters titel van dit jaar binnen te halen. De Australiër verlengde zo zijn titel.

F. Persbericht