Steve Auwers en Melissa Laenen houden Belgische eer hoog in Bonheidne

Steve Auwers en Melissa Laenen houden Belgische eer hoog in Bonheidne

In Bonheiden hebben de internationale deelnemers het thuis-publiek van de winst gehouden. In de 1.30m CSI2* rubriek hield Rikke Belinda Barker, Steve Auwers van de winst. Arabella Prior hield Melissa Laenen van de winst in de afsluitende 1.15m rubriek.

De Deense Rikke Belinda Barker snelde in de 1.30m rubriek naar de winst. In het zadel van Abigail (Carmargue) bleef Barker minder dan een seconde voor op Steve Auwers met de 13-jarige Guantanamo van de Steenbeek (Flamenco Desemilly).

De volledige top vijf kleurde verder Belgisch. Davy Celis sprong daarbij foutloos naar de derde plaats met de Dobel Van 't Zorgvliet-merrie, Intergest F. Het paar bleef Wouter Devos in het zadel van Fabileen van het Vijverbos (Crack C van het Vijverbos) en Fabienne Daigneux-Lange met Fringant du Calvaire (Qody de Saint-Aubert) voor.

De afsluitende 1.15m internationale proef kwam op naam van de Britse Arabella Prior. Op de rug van Friso (Azteca VDL) hield Prio als enige de chrono onder de 25 seconden. Met een seconde verschil volgde Melissa Laenen met Firenze van de Withoeve (Eros Platiere) op de tweede plek. Patrick Dheere werkte het podium af in het zadel van La Toya de la Pomme (Marius Claudius).