Sofia Francois en Thierry Goffinet zegevieren in Youngster Tour van Bonheiden

Sofia Francois en Thierry Goffinet zegevieren in Youngster Tour van Bonheiden

In Bonheiden mochten vanmiddag de jonge paarden aantreden in de Youngster Tour rubrieken. Bij de vijfjarige paarden mocht Sofia Francois de ereronde leiden terwijl Thierry Goffinet de hoofdprijs wist binnen te slepen bij de zesjarige paarden. 

Sofia Francois leading lady bij 5-jarigen 

Sofia Francois en Reyna (v. Cornet's Prinz) snelden in een tijd van 31,86 seconden in de tweede fase naar de overwinning. Donatas Janciauskas en Matty volgden op twee met een tijd van 32,53 seconden. De top drie werd aangevuld door Evelyne Hermans en Bluebell Z (v. Bamako de Muze) in 33,13 seconden. 

Noemie Becker (Laser Gp du Bois Madame) klasseerde zich als vierde en verwees hiermee Roy Hanlon naar de vijfde plek. 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor Ugo Berrittella (Cadence de Hus Z), Noemie Becker (Lally Blye Gp du Bois Madame), Julie Pascale Ruant (Kadanz Picobello Z), Mary Leboutte (Isabelle de La Marchette Z). 

Goffinet niet te stoppen bij 6-jarigen 

Bij de zesjarige paarden was het Thierry Goffinet die te sterk bleek te zijn voor de concurrentie. In het zadel van Kastafiore DB (v. Casallco) verzekerde hij een eerste plaats in 29,19 seconden. Ook de tweede plek was er voor Thierry Goffinet met Kacharel DB (v. Vigo D Arsouilles) met een tijd van 20,14 seconden. Anthony Wellens en Quinao V/D Potaarde (v. Prince van de Wolfsakker) vervolledigde het podium in 30,64 seconden. 

De top vijf kleurde verder nog helemaal Belgisch met Mathieu Bourdeaud'Hui (Levall) op vier en Bart Anthonissen (Quelmek de Muze) op vijf. 

Ook hier waren er nog andere Belgische klasseringen voor onder andere Mary Leboutte (Arogantmeas) en Ugo Berrittella (Galaxie d'Ellipse). 

Klik hier voor de resultaten.