Silver League Dilbeek: Pieter Kenis wint het 1.40m

Silver League Dilbeek: Pieter Kenis wint het 1.40m

Gisteren werd in Dilbeek nationaal gesprongen in de Silver League. Pieter Kenis wist er de  1.40m hoofdrubriek van de dag te winnen. 

Met zijn Lolita de Laubry (Flamenco Desemilly) zette hij in de barrage een scherpe tijd neer van 43,51 seconden en liet daarmee de concurrentie achter zich. Stephan Verschuere was met Nalu Quality (Numero Uno) slechts vier honderdsten van een seconde trager en werd zo tweede. Sacha Beguin nam met Elcup Van Beek II Z (Elvis Ter Putte) en 43,58 seconden het brons mee naar huis. 

Benjamin Pieter en Waka Waka Z (Wilson) werden vierde, Arnaud Gaublomme en Lionel Van Equinta (Edjaz Van 't Merelsnest) vijfde. 

In de 1.30m rubriek was het Anouk De Proft die aan het langste eind trok. Met Q Bee vh Dielshof Z (Quidam de Revel) bleef ze foutloos in 30,03 seconden. Ook de volgende drie ruiters kwamen erg dicht in de buurt van die scherpe tijd. Zo klopten Randy Sherman en Hella (Gaillard de la Pomme) af op 30,12 seconden en werden zo tweede. Joy Demunck en Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir van Schuttershof) waren met 30,28 seconden goed voor de derde plaats. 

Lauren D'Hondt en Narcis Vhl (Elvis Ter Putte) vervolledigen samen met Mirte Roelants en Kenzo Vh Wilderhof (Vincenzo Van 'T Merelsnest) de top vijf.

Tenslotte werd ook het 1.20m verreden. Deze proef werd gewonnen door Meghan Gillot met Catch You Z (Catoki) in een tijd van 71,45 seconden. Joy Demuynck en Nashville Van't Leeuwerikenhof Z (Nabab de Reve) waren net geen zes seconden trager en werden zo tweede. Op het laatste schavotje op het podium stond Frantz Ducci met Cybelle de Wy Z. Zij bleven foutloos in 78,31 seconden. 

Op vier stonden Steffie Pellens en Nougat van Oterhof Z (Nonstop), op vijf Benjamin Pieters met Passionate from Second Life Z (Picasso Z).

Klik hier voor alle resultaten.