Thibault Philippaerts op het podium in Junioren finale Valkenswaard

Thibault Philippaerts op het podium in Junioren finale Valkenswaard

De Belgische jeugd komt meer dan goed mee op het Future Champions in Valkenswaard. Gedurende het hele weekend wordt er al knap in de prijzen gereden en dat is ook in de finale voor de junioren niet anders. Het is echter de Duitse Milja Esser die de finale rubriek op naam schrijft met Ciance (Conner 48) in 37.15 seconden. 

Quick results:

1. Milja Esser - Ciance
2. Calvin Böckmann - Channing L Nrw
3. Thibeault Philippaerts - Lucky Luke de Goedereede

Ook de tweede plaats blijft in Duitse handen waar het Calvin Böckmann is die zijn CHanning L Nrw (Cornet Obolensky) in 37.40 seconden naar de tweede plaats stuurt. Een fantastische derde plaats is er dan voor Thibault Philippaerts en zijn Lucky Luke de Goedereede (Numero Uno) die hij in 37.91 seconden rondstuurde. Elise van den Branden was het Brillianthina van 't Ruytershof (Bakamo de Muze) dan nog goed voor de vijfde plaats. 

YOUNG RIDERS

In de rubriek voor de Young Riders is er Nederlandse winst voor Vincent Dings en de stoere Cream Couleur Z (Cream on Top) met wie hij rondkwam in 60,31 seconden. Hij bleef er Mike Kawai voor die zijn Hazel BS (heartbeat) met wie hij rondkwam in 61.14 seconden. Hannes Ahlmann stuurde Doolys dan naar de derde plaats. 

Voor België noteerde Gilles Thomas met Evita  de vierde plaats en is het Arnaud Gaublomme die Koriana van het Klapscheut naar de vijfde plaats stuurde. 

Resultaten