Schitterende overwinning voor België in CSIOJ Nations Cup Fontainebleau

Schitterende overwinning voor België in CSIOJ Nations Cup Fontainebleau
Zonet hebben de Belgische Juniorruiters de overwinning van de CSIOJ Nations Cup in Fontainebleau op hun naam kunnen schrijven. Het team van Rik Deraedt bestond uit Maartje Verberckmoes met Jugano vd Vosberg (Ogano Sitte), Thibeau Spits met Jericho Dwerse Hagen (Vertigo Saint-Benoit), Thibault Philippaerts met Cataleya 3 (Cachas) en Simon Morssinkhof met Perigrosso (Perigueux). Philippaerts kon als enige foutloos blijven doorheen alle rondes, Maartje Verberckmoes en Thibeau Spits konden ook een snelle foutloze barrage afleggen.

Met een totaal van vier strafpunten won ons land met 113,31 seconden. Die Ieren volgden op de tweede plaats met vier strafpunten en een tijd van 114,29 seconden. Jason Foley met Castlefield Vegas (Cassino) en Harry Allen met Dis Moi Tout de Clairbois (Ugano Sitte) bleven hier als enige combinaties steeds foutloos.

Het Duitse team volgde met acht strafpunten op de derde plaats, Hannes Ahlmann en Max Haunhorst bleven hier telkens foutloos. Frankrijk volgt op vier met acht strafpunten, Groot-Brittannië straalt op de vijfde plaats met eveneens acht punten.

Klik hier voor het volledige resultaat.