Pieter Devos helpt St Tropez Pirates naar GCL overwinning in Hamburg

Pieter Devos helpt St Tropez Pirates naar GCL overwinning in Hamburg
In Hamburg liep zonet de tweede ronde van de Global Champions League af, een proef die individueel ook meetelde als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix of Hamburg.

In het individueel klassement wisten zeventien van de zesenvijftig ruiters het foutloos te houden. Duitser Maurice Tebbel stond geruime tijd aan de leiding met de negenjarige Don Diarado (Diarado) onder het zadel. Het duo klokte af in 68,71 seconden. Die positie wist het duo tot het einde te behouden en zo schreven ze de overwinning op hun naam.

Zwitser Martin Fuchs volgde het duo op in met de elfjarige KWPN-hengst Chaplin (Verdi Tn), hij kwam net geen halve seconde later dan Tebbel binnen en schreef zo zilver op zijn naam. Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli vervolledigde het podium met Rock'N Roll Semilly, een dertienjarige Diamant de Semilly afstammeling. Hij werkte het parcours af in 70,17 seconden.

Marcus Ehning eindigde net naast het podium met zijn Pret a Tout (Hiram Chambertin). Piergiorgio Bucci werkte de top vijf af voor Italië met Deniro (Argentinus), een elfjarige BWP-ruin.

Nicola Philippaerts en Chilli Willi (Casall) zetten de beste prestatie neer voor België, zij eindigden net buiten de top vijf op een zesde plaats. Verder bleven ook Pieter Devos met Apart (Larino) en Karel Cox met Dublin van Overis (Darco) foutloos.

Klik hier voor de resultaten.

In het team klassement ging de overwinning naar de St Tropez Pirates, Laura Klaphake (Catch me if you can) en Pieter Devos (Apart en Claire Z) noteerden een totaal van vier strafpunten en komen zo aan de leiding. Marcus Ehning (Pret a Tout), Jur Vrieling (VDL Glasgow v Merelsnest NOP) en Maurice Tebbel (Chaccos'Son) noteerden voor Valkenswaard United  slechts 1 punt meer en komen zo op een tweede plaats.

Het teampodium werd vervolledigd door de Shanghai Swans, ook met vijf strafpunten. Deelnemende leden waren Shane Sweetnam (Chaqui Z en Indra van de Oude Heihoef) en Pius Schwizer (Living the Dream).

Klik hier voor de resultaten.