Ook Valentijn De Bock, Niki Geenens en Caro Van Der Smissen naar overwinningen in Sint-Niklaas

Ook Valentijn De Bock, Niki Geenens en Caro Van Der Smissen naar overwinningen in Sint-Niklaas
Op HROV jumping het Wase Paard in Sint-Niklaas werd afgelopen weekend niet enkel gestreden om de titel voor de beker van Oost-Vlaanderen maar ook om de overwinning in verscheidene andere proeven.

Naast de Beker van Oost-Vlaanderen Grand Prix was er ook een kleine Grote Prijs, deze werd gereden op 1.25m hoogte en kende een spannende ontknoping. Achttien ruiters bleven dubbel foutloos en de top vijf eindigde allemaal binnen de 29ste seconden.

De snelste van alle combinaties was uiteindelijk Valentijn De Bock, in het zadel van High Quality Svg (Quality time) klokte hij af in 29,15 seconden. Zo bleef hij slechts 0,10 seconden voor op Aubri Noyez die het duo opvolgde met Championess 10 (Carolus I) onder het zadel.

Stephan Verschuere vervolledigde het podium met Chalino Z (Chippendale Z) in 29,37 seconden.

Net naast het podium stond Mark Voeten met For Queen & Country WZ (For Muppy W). De winnaar van deze proef sluit ook de top vijf af, dit keer met Houdini Van De Dijk (Vigo d'Arsouilles).

Ook in de 1.15m proef werd er lustig gestreden en de top vijf werd volledig ingevuld door slechts drie ruiters. Niki Geenens nam zowel goud als zilver voor haar rekening. Winnen deed ze in het zadel van Chelsea en zichzelf opvolgen met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon).

Aubri Noyez vervolledigde in deze proef het podium met Udette Z (Udarco), daarnaast wist ze ook te top vijf af te sluiten, dit met Censation du Ry Z.

De man die tussen Noyez' derde en vijfde plaats kwam was Peter Boelens in het zadel van Caetano vd Vromboutshoeve (Caretano Z).

Op hoogte van 1.05m was het Caro Van Der Smissen die de overwinning binnen wist te halen, dit deed ze in het zadel van Chardonnay vd Brouwershoeve Z. Het duo wist een seconde voor te blijven op Fien De Bleser met Jugendnixe van t Merelsnest (Mr. Blue).

Dominique Polet wist met Liesje (Leeuw van Vlaanderen) het podium te vervolledigen.

Emma Pauwels met Ascane ste Hermelle (Toscan ste Hermelle) en Yana Jansegers met Quantas KDR Z vervolledigden de top vijf met een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.