Olivier Philippaerts razendsnel in de Longines GCT Grand Prix of St Tropez

Olivier Philippaerts razendsnel in de Longines GCT Grand Prix of St Tropez
In Saint Tropez liep zonet de Longines GCT Grand Prix ten einde. De vijfster proef werd gebouwd op 1.50m hoogte en telde zeven combinaties in de spannende barrage. Onder hen landgenoten Olivier Philippaerts en Niels Bruynseels.

Ben Maher reed de slechts negenjarige Winning Good (Winningmood vd Arenberg) subliem naar de overwinning, het duo week wat af van de geplande route maar wist toch als snelste duo foutloos te blijven in 37,44 seconden. De Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo volgde het duo een kleine seconde later op met Admara 2 (Padinus) onder het zadel.

Edwina Tops Alexander sloot het podium af met California, een elfjarige L'Esprit-merrie. Het duo reed door de finish in 38,78 seconden.

Peder Fredericson die als eerste aan de start kwam in de barrage eindigde op de vierde plaats, net naast het podium met Hansson WL (Hip Hop) onder het zadel. Olivier Philippaerts leek op weg naar de overwinning met een razendsnelle tijd van 36,10 seconden, maar tikte met Legend of Love (Landzauber) alsnog een balk uit de lepels op de laatste hindernis en werd zo naar de vijfde plaats verwezen.

Ook Niels Bruynseels tikte een balk weg met Gancia de Muze (Malito de Reve) en eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten.