Nicola Philippaerts schittert met Harley in de top vijf van GCL Madrid

Nicola Philippaerts schittert met Harley in de top vijf van GCL Madrid
In de tweede Global Champions League-competitie, die vanavond doorging in Madrid, heeft onze landgenoot Nicola Philippaerts een schitterend resultaat neergezet met zijn elfjarige BWP'er H&M Harley vd Bisschop, een zoon van Dulf vd Bisschop. Samen met ongeveer 60 andere combinaties waagde het duo zich vanavond aan het parcours met hindernissen van 1,55m tot 1,60m hoog, en plaatsten zich uiteindelijk als vierde. Dat kwalificeert hen meteen ook voor de LGCT Grand Prix van vanavond.

In de GCL-proef kon het duo de finish in 70,77 seconden bereiken, slechts twee seconden meer dan de winnende 68,73 seconden van de Brit Ben Maher met zijn KWPN'er Explosion W (Chacco Blue). De Israëlische Danielle Goldstein volgde in 69,21 seconden met Lizziemary, een dochter van Cabri d'Elle. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar maakte met Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'Arc de Triomphe) zijn thuisland trots en werd derde in 69,95 seconden.

Philippaerts werd opgevolgd door noorderbuur Eric van der Vleuten en de BMC Kigali-zoon Zigali PS.

Pieter Devos zette met zijn Espoir (Surcouf de Revel) een razendsnelle tijd van 69,3 seconden neer, maar zijn kans op de derde plaats werd vergald door vier strafpunten. Zij werden zo 23ste. Straks gaat het duo wel van start in de GP.

In de teamranking gingen de London Knights van Nicola Philippaerts, Ben Maher (met twee paarden) en Emily Moffitt aan de leiding met een totaal van 4 strafpunten en 139,5 seconden. De Rome Gladiators van Abdel Said, Laura Kraut en Lorenzo de Luca volgen met 5 strafpunten en 150,13 seconden, de Shanghai Swans van Pedro Veniss en Daniel Deusser, beiden met twee paarden, volgen op de derde plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat van de tweede ronde.

Klik hier voor de teamranking.