Nicola Philippaerts nieuwe beste Belg in Wereldbeker ranking

Nicola Philippaerts nieuwe beste Belg in Wereldbeker ranking

De kaarten zijn geschud na de Wereldbekermanche in Verona. De Noorse amazone Victoria Gulliksen blijft wel op kop van de West-Europese liga. Nederlands springruiter, Jur Vrieling zit de amazone nu wel op de hielen met slechts twee punten verschil.

Henrik von Eckermann doet goede zaken na zijn winst in Verona. De wereld nummer één springruiter springt naar de vierde plaats en moet enkel Gulliksen, Vrieling en de Zwitser, Bryan Balsiger voor zich dulden. De Zweed wordt opgevolgd door Kevin Staut.

Angelica Augustsson Zanotelli deelt momenteel de zesde plaats met de Julien Epaillard. Zanotelli won de manche in Helsinki terwijl Epaillard de titel greep in Lyon.

Nicola Philippaerts springt meteen naar de zeventiende plek. Philippaerts sprokkelde kostbare punten in Verona en deelt zijn plaats in de ranking momenteel met Pénélope Leprévost en de Ier, Thomas Ryan. Philippaerts neemt het zo over van Gilles Thomas als beste Belg. Thomas zakt terug naar de 20e plek.

In de top 40 staan verder Gregory Wathelet (29), Gudrun Patteet (32) en Jordy van Massenhove (36) die zijn plaats deelt met landgenoot Jos Verlooy.

Volledige ranking