Jan Caers oppermachtig in Herselt

Jan Caers oppermachtig in Herselt
Paul ScheirsTerwijl vele jonge paarden en ruiters vorige week in Gesves vertoefden werd eveneens het LRV tornooi van de rijvereniging van Herselt afgewerkt. Enkele ruiters waagden zich aan beide evenementen... Zo ook de winnaar van de klasse Zwaar Jan Caers met Fidel Cavaro (v. Quickfeuer van Koekshof), de manegehouder uit Westerlo was in een barrage met negen bijna één seconde sneller als Inge Mertens (Vladimir) en  Stephanie Verreydt (Chablis van 't Meeuwbos, v. Flamenco De Semilly). De vierde plaats was voor Sebastian De Beuckelaer (Curiosa van Silco, v. Cumano), Paul Scheirs realiseerde de snelste tijd met Ensor van 't Heike (v. Tamura van 't Heike) de snelste barragetijd maar kreeg 4 strafpunten onderweg. De uittredende Provinciaal kampioen van Antwerpen en tevens Nationaal kampioen moest tevreden nemen met plaats vijf.

In de klasse Midden was er niemand opgewassen tegen Bram Bosch en de pittige Clinton-dochter Dira van Rossemhof. In een barrage met 13 was hij maar liefst 10 seconden sneller als Yves Vervoort (Ulana VG, v. Heartbreaker) en Sara Matthys (Flore NC.)

De klasse Licht werd zoals gewoonlijk opgesplitst in twee reeksen. In de voormiddag was het Kurt Van De Voorde die met Halona van 't Winkelhof de snelste barragetijd realiseerde. Sebastian De Beuckelaer (Ida van de Wolfskooy) en Nick Van Gorp (Irak VG) vervolledigden de top drie.

Na de middag zegevierde Wim Meerts, hij was met zijn paard Amber Oudelijns maar liefst 5 seconden sneller als Nikki Matthys (Vas Y Juna) en Toon Janssens (Helia Van 't Gestelhof). In deze barrage wist enkel de top drie nog eens foutloos te blijven.

Bron : Equnews

Foto : Equpics