Gregory Wathelet snelt met de Paris Panthers naar de overwinning in Cascais

Gregory Wathelet snelt met de Paris Panthers naar de overwinning in Cascais
In het Portugese Cascais liep zonet de tweede ronde van de Global Champions Tour of Cascais ten einde. Onze landgenoot Gregory Wathelet hielp er zijn team, de Paris Panthers, naar een overwinning in het zadel van Mjt Nevados S (Calvados Z). Het duo noteerde een springfout, maar hun teamgenoot Darragh Kenny hield het foutloos met zijn Balou du Reventon (Cornet Obolensky). Zo hielden ze het teamtotaal op 4 punten.

Ook de Scandinavian Vikings eindigden op een totaal van 4 punten, maar Christian Ahlmann (Clintrexo Z) en Leopold Van Asten (VDL Groep Beauty) waren net iets trager en moesten zo de Paris Panthers voor laten gaan.

De derde podiumplaast werd ingenomen door de London Knights, hier hielp landgenoot Nicola Philippaerts opnieuw aan een sterk resultaat in het zadel van H&M Harley vd Bisschop (Dulf vd Bisschop). Het team eindigde op een totaal van acht punten, zowel Philippaerts als Martin Fuchs (Chaplin) maakten in de tweede ronde een springfout. De London Knights behouden na deze etappe hun algemene leiderspositie en blijven twee punten voor op Valkenswaard United.

De individuele overwinning van de proef was voor de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo, hij reed Ulhane de Conde in 63,64 seconden foutloos rond. Zo wist hij een halve seconde voor te blijven op Daniel Deusser met Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve).

Luciana Diniz vervolledigde het podium in het zadel van Lennox (Grammus) het duo klokte af in 64,98 seconden.

Eduardo Alvarez Aznar eindigde met zijn Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'arc de Triopmhe) net naast het podium en Pius Schwizer sloot de top vijf af met Chidame Z (Chippendale Z).

Klik hier voor de teamresutlaten.

Klik hier voor de individuele resultaten.