Gilles Thomas is na Mechelen beste Belg op Wereldbeker ranking

Gilles Thomas is na Mechelen beste Belg op Wereldbeker ranking

De Wereldbeker manche in Mechelen heeft wijzigingen veroorzaakt in het klassement voor de West-Europese liga. De Zweedse top ruiter, Henrik von Eckermann blijft op kop van het klassement.

Daniel Deusser stond na Londen nog op de vijfde plaats en ruilt deze plek nu in voor plaats twee in de ranking. Frankrijk's Kevin Staut houdt stand op de derde plek. Zijn landgenoot, Julien Epaillard, won eerder al in Lyon en Madrid en was ook in Mechelen van de partij. Epaillard nam tot op heden slechts deel in 4 wereldbeker manches en dat levert hem een voorlopige vierde plaats in de ranking op. Voormalig nummer twee, Harry Charles zakt terug naar de vijfde plaats.

Voor België is het nu Gilles Thomas die het beste scoort in de ranking. Thomas sprokkelde kostbare punten in Mechelen en springt voorwaarts naar de 21e plaats. Jos Verlooy staat met twee punten verschil op de 23e plek. De Wereldbeker winnaar van Mechelen, Wilm Vermeir volgt op plaats 24. Deze plaats deelt hij met de winnaar van Stuttgart, Richard Vogel.

Klik hier voor de ranking