Gaetan Decroix en Mieke Wils houden Belgische eer hoog op Franse bodem

Gaetan Decroix en Mieke Wils houden Belgische eer hoog op Franse bodem
De Belgische deelnemers bleven aanwezig op Franse bodem het voorbije weekend. Niet enkel in St. Lo maar ook in Arnas Champburcy sprongen de Belgische deelnemers zich in de prijzen.

In de tweesterren Grote Prijs werden de hindernissen gebouwd over een hoogte van 1.45m.  Daarin wisten slechts drie combinaties tweemaal een foutloze omloop te produceren.

België's Gaetan Decroix sprong zich na enkele klasseringen eerder die week, ook nu in de prijzen. Samen met de 11-jarige Quidam de Revel-zoon, Quel Homme de Hus, noteerde hij twee springfouten in de barrage wat het duo op de 10de plaats bracht.

De overwinning was weggelegd voor thuis-ruiter, Benoit Cernin en de 10-jarige Quick Star-hengst, Tea Star d'Oyale.

In de éénster Grote Prijs  was het Mieke Wils die de Belgische eer hoog hield. Wils en haar 10-jarige BWP-hengst, Happydam (v. Quidam de Revel) liet het hout in de lepels, maar kreeg ondanks één tijdsfout op de teller. Het duo haalde zo de achtste plaats.

Opnieuw was het Frankrijk die de winst kleurde. Sofian Misraoui haalde haar slag in huis met de 8-jarige Diamant de Semilly-dochter, Verone du Lerchenberg.