Edwina Tops-Alexander en Scott Keach zijn verzekerd van hun ticket voor Rio

Edwina Tops-Alexander en Scott Keach zijn verzekerd van hun ticket voor Rio
Twee Australische combinaties hebben een vroege selectie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio behaald na uitstekende prestaties. 'Equestrian Australia' kondigde vandaag aan dat Edwina Tops-Alexander met Caretina De Joter en Scott Keach met Fedor klaar zijn voor Rio.

Tops-Alexander was de best presterende Australische amazone wat betreft showjumping tijdens de Olympische Spelen in 2008 en 2012. Zij zal de aanvoerster worden van het showjumping team voor Rio 2016. "Ik ben heel blij om voor de derde keer geselecteerd te zijn, het is een enorme eer om Australië te mogen vertegenwoordigen", zegt Tops-Alexander tegen Equestrian Australia.

Voor de 51-jarige Keach is Rio pas zijn tweede Olympische Spelen, en het is opvallend genoeg 28 jaar geleden sinds zijn Olympische debuut op de Seoul Spelen in 1988.

De volgende ruiters maken kans om een van de twee open plaatsen in het team te bemachtigen: Chris Chugg met Cera Cassiago, Steven Hill met Yalambi's Bellini Star, Jamie Kermond met Yandoo Oaks Constellation, Phillip Lever met Comme Il Faut, James Paterson-Robinson met Amarillo en Matthew Williams met Valinski S.

De laatste twee showjumping plaatsen in het team zullen laat in juni ingevuld worden, na de landenwedstrijden in Linz, Odense en Sopot.