Devos en Guery beide op het podium in de Volvo Grote Prijs van Madrid

Devos en Guery beide op het podium in de Volvo Grote Prijs van Madrid
Vandaag sloten Pieter Devos en Jérôme Guery hun weekend op de LGCT tour van Madrid van met een podium plaats in de Volvo Grote Prijs van Madrid. In een spetterende barrage moesten beide heren nipt het onderspit delven tegen Daniel Bluman.

Het scheelde niet veel of Devos had de hoogste trede van het podium behaald met zijn KWPN'er Apart (v. Larino). In het zadel bij de 12-jarige Larino-zoon kwam hij slechts één tienden te kort om Bluman en Baca d'Archonfosse (v. Asca Z) voor te blijven. Toch ging de winst uiteindelijk naar de voor Israël rijdende Blumen en zijn 10-jarige SBS merrie in de 1.55m hoge Grote Prijs.

Guery volgde met Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) niet veel later. Samen met de BWP hengst klokte Guery een rit van 38.45 seconden en werd derde. Dat was exact genoeg om de snelle Fransman Simon Delestre en Chadino (v. Chacco-Blue) op afstand te houden. Zij kwamen één honderdsten van een seconden later over de finish en werden vierde.

Laura Kraut trok aan het langste eind in een gevecht om de vijfde plaats met Nicola Philippaerts. De Amerikaanse amazone kwam met de 10-jarige Constable II (v. Harley Vdl) in 40.35 seconden over de finish en liet daarmee Philippaerts die met Chilli Willi (v. Casall) 40.72 klokte achter zich.

Kijk hier voor alle resultaten.