Daniel Bluman wint de Hampton Classic Grand Prix. Smolders' voormalige Enjoy Louis op het podium

Daniel Bluman wint de Hampton Classic Grand Prix. Smolders' voormalige Enjoy Louis op het podium
Voor de tweede maal op rij wist Daniel Bluman zich te manifesteren tijdens de Hampton Classic Horse Show. Tijdens de 1.60m Grote Prijs sprong hij naar de overwinning met de Belgische sBs'er Bacara d'Archonfosse (v. Asca Z).

Op donderdag won het duo de speedproef, op vrijdag strandde de combinatie in de top tien en ditmaal haalden ze de winst na een foutloze barrage in 38,40 seconden. De Olympische ruiter Bluman had het voordeel twee paarden te kunnen starten in de barrage. Samen met zijn Landriano Z (v. Lawito) moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

 

Ierland's Darragh Kerins en Silteplait de Circee (Ephebe For Ever La Silla x Laudanum) volgden Bluman op op de tweede plaats. De Ier klokte foutloos af in 38,80 seconden.

Samen met Smolders' voormalige rit, Enjoy Louis (v. Coriano Z) sprong Catherine Nicole Tyree naar de derde stek in deze Grote Prijs.

Na afloop verklaarde Bluman dat twee paarden in de barrage zeker een voordeel was. "Ik wist bovendien dat ik al zeker een goede klassering had, ik had dus niets te verliezen in deze barrage en kon de nodige risico's nemen," verklaart de springruiter.

De top vijf werd afgewerkt door Devin Ryan met de KWPN'er Cooper (v. AD Unaniem).