*UPDATE 1* : Springfout voor Wathelet is er eentje teveel ...

*UPDATE 1* : Springfout voor Wathelet is er eentje teveel ...

De springruiters zijn daarnet van start gegaan voor het tweede deel van het WK in Herning. Hier volgen de belangrijkste updates, de pagina wordt doorheen het concours aangepast. 

Nicola Phillipaerts mag de spits afbijten voor België. Daarna is Jos Verlooy aan de beurt, opgevolgd door Jérôme Guery. Afsluiten voor het Belgisch team doet Gregory Whatelet. 

Phillipaerts kwam daarnet als 12e ruiter de arena binnen en was de eerste combinatie voor België. Een sterke ronde gereden in een mooi maar lastig parcours maar helaas moeten besluiten met 4 strafpunten. Met deze notering stijgt Phillipaerts met Katanga vh Dingeshof zomaar even van plaats zeven naar voorlopig vijfde. 

Als tweede voor België was er Jos Verlooy en Igor (V. Emerald). Het paar startte met een overtuigende ronde maar er kwam miscommunicatie voor de driesprong. Met een moeilijke afstand op de eerste sprong probeerde Verlooy Igor nog aan te sporen om de combinatie door te komen maar het bleek te moeilijk. Igor weigerde, waardoor Verlooy het evenwichtig verloor en viel. Een uitsluiting wordt genoteerd voor het duo op dag twee. 

Derde Belgische springruiter aan de start, Jérome Guery hield het foutloos. Guery wist een mooie nulronde neer te zetten met de 16-jarige Quidam de Revel-zoon, Quel Homme de Hus. Meteen doet Guery België opnieuw hopen voor revanche...

De laatste Belg aan de start was Gregory Wathelet. In het zadel van zijn vertrouwde Nevados S (Calvados Z) sprong Wathelet één balk uit de lepels. België zakt zo verder buiten het podium ... 

Volg de individuele resultaten hier

Volg de landencompetitie hier