Constant Van Paesschen zet top prestatie neer in Grote Prijs Bourg en Bresse

Constant Van Paesschen zet top prestatie neer in Grote Prijs Bourg en Bresse
Constant Van Paesschen zette vanmiddag een top prestatie neer in de Grote Prijs van Bourg en Bresse. In de slotrubriek over 1.60m ging de Belg op jacht naar de overwinning, maar eindigde uiteindelijk als vijfde achter Franse winnaar Mathieu Billot.

Van Paeschen ging er vol voor in de barrage met vijf combinaties. Maar het pakte niet uit hoe de ruiter hoopte. Op weg naar de finish viel twee maal een balk na een tik van Comparde Van de Helle (v. Casall). De tijd van 43.53 seconden was anders goed geweest voor een tweede plaats, nu moest Van Paesschen genoegen nemen met een vijfde.

Thuisruiter Billot wist het wel foutloos te doen met Shiva d'Amaury (v. For Pleasure). In het zadel bij de nakomeling van For Pleasure kwam hij in 42.35 foutloos over de eindstreep. Daarmee liet hij de Ier Mark McAuley bijna een seconden achter zich. McAuley wist net als Billot ook de lei schoon te houden met Miebello (V. Flying Quite Easy 958). Het duo kwam in 43.10 seconden aan de finish.

Fransman Alexander Fontanelle zette de snelste tijd op de klok met Prime Time De Vagues (v. Diner's Time).  In 40.45 seconden kwam hij over de eindstreep. Een balk gooide echter roet in het eten en het duo werd derde voor Columbiaan Rene Lopez en Big Brother (v. Untouchable 27)

Kijk hier voor alle resultaten