Birthe Goossens snelt naar zondagse overwinning op het Sentower Park

Birthe Goossens snelt naar zondagse overwinning op het Sentower Park
Zondag besloot de Animo Cup met een gezellig regionaal dag programma. In de 1.25m hoofdrubriek hield Birthe Goossens de concurrentie achter zich met haar Thunder vd Zuuthoeve-dochter, Hope van de Bakkershoeve. In het zadel van de 12-jarige merrie wist Goossens als enige foutloos te blijven onder de 58 seconden. Het duo bleef zo net geen seconde voor op Lison Corbisier met Anabelle de l'Enclos.

Samen met de sBs-dochter van Vancouver d'Auvray bleef Corbisier op haar beurt voor op Patrick Scheirs met Daan van de Vrunte (Jokinal de Bornival). Verder werkte Rune Reynders de top vijf af. Reynders bezette zowel de vierde als de vijfde plaats met Folie (Nonstop) en Janka (Chatman).

Op het Sentower Park werd op zondag de Animo Cup  vervolgt met een 1m rubriek. Deze twee-fasen Special was voor Lien Theunissen en de BWP-er Djerbah (v. Orlando) die ze hier rondstuurde in 24.57 seconden. Daarmee ging ze voor op de tijd van Emma Leen en de KWPN merrie Contessa (v. Kroonjuweel) die in 24.88 seconden door de finish reden. De derde plaats ging naar Noa Pistorius met Carona Z (v. Ciro Z) die hier een tijd noteerden van 25.75 seconden.

1m15

Het is dan Sacha Marissen die de 1m15 rubriek direct op tijd op naam schrijft. Met de BWP merrie Tarette (v. Animo) is er in 53.14 seconden ruimschoots de eerste plaats. Het is dan Kyle Cuypers die met Mystic Lady van 't Buxushof (v. Toulon) de tweede plaats voor rekening neemt met 55.10 seconden. Ylona Thijs en Romance du Val du geer (v. Oisiff II) eindigen op de derde plaats.