Sentower: Winst voor Clemence Coumont bij de 6-jarigen

Sentower: Winst voor Clemence Coumont bij de 6-jarigen

Het Sentower Park is toe aan de laatste rubrieken van de dag. Hiertoe behoren onder andere de proeven voor jongen paarden, waarin onze Belgen sterk presteerden.

Bij de 7-jarigen was de overwinning voor Ierland dankzij Denis Lynch. De Casall-zoon Dark Chocolate 48 wist in een omloop rechtstreeks op tijd foutloos te blijven in 58,34 seconden wat snel genoeg bleek te zijn voor de winst. Kerstin Deakin was met Qlicious (Cornettino Ask) slechtst een tiende van een seconde trager en nam zo het zilver mee naar huis. Paula de Boer en My Miss Marpel (Mylord Carthago) eindigden met 59,48 seconden derde. 

Harrie Wiering en Jamal EB (Action Breaker) sprongen naar een vierde plaats, Douglas Lindelöw en Charlie's Way (Chacco Blue) maakten de top vijf compleet. 

Verder kon Yana Jansegers zich met Orlando vd Afspanning (Kartouzo Van'T Kathof) klasseren op een zesde plaats, Jens Thys en For Jens Z (For Fox Heldenlaan Z) eindigden negende. 

Bij de 6-jarigen was de winst voor Clemence Coumont. Framboise de Caroland (Adzaro de l'Abbaye) sprong voor haar in 26,71 seconden naar de overwinning. Op iets minder dan twee seconden volgt de Ier Kevin Thornton met Champions League (Cristallo 7). Zijn landgenoot Shane O'Meara eindigde met Nindino PS (Nintender) derde.

Wat de rest van de top vijf betreft is er een vierde plaats voor Charles Berron met Cristiano (Cristo 5) en een vijfde plaats voor Steven Vermeir met Autreau Ns Z (Air Jordan Z).

Vicky van de Poel eindigde met Piece Of Cake M (Vigo d'Arsouilles) negende.

Tenslotte zijn er ook nog de 5-jarige paarden. Deze proef werd op naam geschreven door Arne van Heel. Zijn Tornado W 4 (Otangelo) zette de onklopbare tijd neer van 29,36 seconden. De rest van het podium kleurde volledig Italiaans met Andrea Calabro en Casallbis (Casallco) op twee met een tijd van 32,12 seconden. Olimpia Bargagni en Qapriole van de Musschaver (Vigo d Arsouilles) vervolledigen met 32,23 seconden op de klok het podium. 

De Zweedse Stina Efraimsson en Bombastic (Bubalu VDL) eindigden vierde, voor Harold Megahey en Djoko Z (Dominator 2000 Z). 

Julie Somers en Queen Fleur C (Vigo d Arsouilles) vallen net buiten de top vijf en eindigen zesde, Steven Vermeir en Dancing Dollars Ns Z (Dominator 2000 Z) staan op plaats negen. 

Klik hier voor de resultaten.