Sentower: podiumplaats voor Vandenbossche en Cannaert bij de 5-jarigen

Sentower: podiumplaats voor Vandenbossche en Cannaert bij de 5-jarigen

In het Sentower Park in Opglabbeek werden zonet de proeven voor 5- en 6-jarigen verreden en het CSI2* 1.30m.

Bij de 6-jarigen was de winst voor Mateusz Tyszko uit Polen. Met Comming Star Z was hij in een omloop tegen de tijd de snelste met 56,00 seconden op de klok. Tobias Meyer en Celebrity H (Comme Il Faut 5) waren slechts twee tienden van een seconden trager en eindigden op de tweede plaats. De Fransman Guillaume Foutrier en zijn Fruna de Kogis (Kannan) mochten met een tijd van 56,54 seconden het podium vervolledigen. 

De rest van de top vijf kleurde Belgisch dankzij Marie Foulon en Pickup de Rase (Jingo Di Dieu D'Arras) op vier en Mike Lepiemme met Tika Troubadour Z (Troubadour d'Aurel) op vijf. 

Tenslotte was Alexander Kumps met Corvette 2g Z terug te vinden op plaats zes, Tim Prouvé en Papillon HR (Kannan) eindigden achtste. 

Bij de 5-jarigen was het zilver en brons voor ons land dankzij Bjorn Vandenbossche met Quequette Royale Van'T Hooghemelrijk (Tangelo vd Zuuthoeve) op twee en Loic Cannaert met Zarabella Z (Zirocco Blue) op drie. De winst was voor Tobias Meyer met Con Sugar-H Old (Solitair). 

Meyer wist ook vijfde te eindigen met Casithargos H (Casino Berlin Old) en moest daarvoor Juan Pablo Garriz met Empire Sbk Z (Elvis Ter Putte) voor zich dulden. 

Tom Dhaeyere en Quandas Vd Oudeheihoef (Tangelo vd Zuuthoeve) eindigden zevende. 

Tenslotte werd ook de CSI2* 1.30m rubriek verreden. De Duitse Janina Blotz was in deze proef de snelste met Captain Claas (Captain Fire) en een tijd van 58,13 seconden. Hannes Symons volgde met Cayeto Z (Cicero Z) en 62,66 seconden op de tweede plaats. Ook het brons was voor Duitsland dankzij Eva-Maria Müller met Lou 81 (Lord Argentinus) en een tijd van 62,74 seconden.

Betram Allen en Barcelona (Balloon) eindigden vierde, voor Sofia Westborg met Nadale Van Dorperheide. 

Ook waren er nog klasseringen voor Victor Plas met Valse de Diamant (Diamant de Semilly), Jill van Wesel met Nic Nac vh Bremenhof (Emerald) en Evelyne Putters met Mi Amor Van'T Eigenlo (Diamant de Semilly). Zij eindigden respectievelijk zesde, achtste en tiende. 

Klik hier voor alle resultaten.