Sentower Park: Belgische driekleur goed vertegenwoordigd in CSI1* en CSI2* competitie

Sentower Park: Belgische driekleur goed vertegenwoordigd in CSI1* en CSI2* competitie

Onze Belgen zijn in grote getale vertegenwoordigd in de top tien van de CSI1* en CSI2* rubrieken in het Sentower Park. 

In de 1.30m kwalificatie voor de CSI1* GP wist Karel Cox tweede te eindigen met Especially Ultra Z (Emerald). Ze bleven foutloos in 65,74 seconden maar moesten Johnny Pals voor zich dulden die met Captain Cooper (Cooper vd Heffinck) de winst pakte in een tijd van 63,42 seconden. Het podium werd vervolledigd door Philippa Widfang Linde met Fafira W en 66,17 seconden. 

Malin Parmler en Ornella Van'T Eigenlo (Vigo d'Arsouilles) werden vierde, Morgane Dassio en Betina d'Eglefin (Sir Jag de Courthoe) vijfde. 

Vincent Lambrecht kon zich ook nog klasseren op een zevende plaats met Jumping Star SL (E-Star). 

In de 1.35m rubriek kleurde de volledige top vijf Belgisch, op één combinatie na. Geoffrey Cobbaut en zijn Lambada D (Edjaz Van'T Merelsnest) waren met 29,73 seconden goed voor de winst. Vincent Lambrecht was met zijn Canaletto Gali (Kannan) net geen vijf seconden trager en eindigde zo tweede. Charline Vandergeeten en U de Quito de Baussy Z (Ulove des Charmes) waren met 35,01 seconden goed voor brons. 

Ook plaats vier werd verzilverd door een Belg. Philip Gysbrechts en Ernie Of Greenhill Z (Emerald) waren Janelle Larssen voor die met Bollinger (Baltimore 1178) vijfde werd. 

Gregory Wathelet en Cocktail de Talma (Baloubet du Rouet) werden negende. 

Bij de 6-jarige paarden was het de Italiaan Edoardo Alain Dubois die met Kiara (Kannan) de proef won in 61,41 seconden. Alexander Kumps en Corvette 2g Z werden met 61,90 seconden knap tweede, Kelly Cornelis en Castella Di Luna (Canturano) derde. 

Onze landgenoten Dennis Caubergs (Kim-Unlimited) en Thimo Stegen (Cosibi Ems Z) maken het Belgische feest in de top vijf compleet. 

Ook Leonie Peeters (Petite Cornette vd Rostal) en James Peeters (Picara Polka Amouretta) zijn terug te vinden in de top tien op een respectievelijke zevende en achtste plaats.

Tenslotte werd de CSI1* 1.25m rubriek gewonnen door Andrius Petrovas met Sherlock (Shandor 34). Zij bleven foutloos in 62,29 seconden. Het zilver was voor Hendrik Denutte met Hector (Flamenco Desemilly), die een nulronde neerzetten in 73,36 seconden. Charline Vandergeeten kon voor de derde plaats rekenen op Natoe Van'T Heuvelhof (Jivago d'Arsouilles). 

Dennis Caubergs en Enya de Talma (Chin Chin) werden vierde, Cecilie Tofte en Sorento (Stolzenberg) vijfde. 

Tenslotte werd Febe Reners (Memphis GC) achtste en Floor Porters (Magnolia Vt Dauwhof) negende. 

Klik hier voor de resultaten.