Sentower: Mike Lepiemme wint de Youngster Tour finale

Sentower: Mike Lepiemme wint de Youngster Tour finale

Ook in het Sentower Park liep deze dag op z'n eind. De proeven voor 5- en 6-jarige paarden én het CSI2* 1.45m stonden nog op het programma. Mike Lepiemme won alvast de rubriek voor 6-jarigen! 

Mike Lempiemme schreef op zijn beurt de Youngster Tour op zijn naam. Zijn 6-jarige Tike Troubadour Z (Troubadour d'Aurel) sprong in de tweede fase een nulronde in 29,31 seconden, wat ruim voldoende was voor de winst. De Duitser Tobias Meyer volgde met Celebrity-H (Comme Il Faut 5) op iets meer dan vijf seconden en eindigde zo tweede. Het brons was voor de Brits Ellen Whitaker met onder het zadel Sjl Fizzy Tart (Locarno 62). Zij klopten af op 34,75 seconden. 

België nam de rest van de top vijf voor haar rekening met Senne Thomas en Luckey Sr Z (l'Arc de Triomphe) op vier en Tom Dhaeyere met Pily van de Oude Heihoef (Action Breaker) op vijf. Dhaeyere wist ook zesde te eindigen met Pyta van de Oude Heihoef (Diamant de Semilly). Lander de Bruyn en Kaprisch Dbh Z (Kannan) eindigden tenslotte negende. 

De hoofdrubriek van de dag werd verreden over een hoogte van 1.45m. In de barrage vochten zeven combinaties het uit. Alberto Zorzi bleek met Zantana Z (Zandor) en een tijd van 38,99 seconden onklopbaar en won zo de proef. Plaatsen twee en drie waren voor Duitsland met Tobias Meyer en Take A Last Chance van de Braembeier-H (President) op twee en Tobias Köhlbrandt met Happy Time (Quality Time TN) op drie. 

Hannes Symons en Cayadix Hero Z waren met een achtste plaats de beste Belgische combinatie, Dennis Caubergs en Cor vd Driehoeven Z (Calvaro Z) eindigden tiende. 

Bij de 5-jarigen was Loic Cannaert de hoogst genoteerde Belg met Zarabella Z (Zirocco Blue) op de vierde plaats. Zij waren Bjorn Vandenbossche en Quequette Royale Van'T Hooghemelrijk (Tangelo vd Zuuthoeve) voor, die vijfde eindigden. De winst was voor Juan Pablo Garriz. Hij zette met Empire Sbk Z (Elvis ter Putte) de tijd op een scherpe 36,17 seconden. Tobias Meyer nam het zilver én brons mee naar huis. Con Sugar H Old bleef foutloos en 36,57 seconden en eindigde daarmee tweede. Casithargos-H (Casino Berlin Old) zette de derde tijd neer van 38,15 seconden. 

Klik hier voor de resultaten.