Sentower: Liesl Mertens, Caro Baerts en Lauren Windsor springen naar winst in de Animo Cup

Sentower: Liesl Mertens, Caro Baerts en Lauren Windsor springen naar winst in de Animo Cup

In het Sentower Park kan je dit weekend terecht voor nationale springsport met de Animo Cup op het programma. 

Het 1.10m werd gewonnen door Liesl Mertens met Nashville vh Legitahof. De Non Stop-dochter sprong een foutloze tweede fase in 30,22 seconden en was daarmee de snelste. De Duitse Anna-Elisa Schäfer was met Balouvinia SV Z (Oaks Grove) een halve seconde trager en eindigde zo tweede. Eleen Moors vervolledigde met Cassina (Cachas) en een tijd van 32.41 seconden het podium.

Manon Poussart en Lion du Roty eindigden vierde, Jenthe Van Beek en Miss Wimphof Z vijfde. 

De 1.00m rubriek werd op naam geschreven door Lauren Windsor. Zij kon voor de overwinning rekenen op Dubbel White, die een nulronde sprong in 25,08 seconden. Het zilver en brons waren voor Jules Daout met Uphelia DH (Lacapo) en Choupachoup Du Tumulus Z. 

Liesl Mertens eindigde in deze proef ook vierde, dat deed ze opnieuw met Nashville vh Legitahof Z. Schalini Deroo en GTI Shaniks (Halifax vh Kluizebos) eindigden vijfde. 

In de 90cm was de winst voor Caro Baerts met Paris vd Zandhoeve (Andiamo) en een tijd van 24,82 seconden. Kissy Eerlings en I.Ratina hadden 27 seconden nodig en eindigden zo tweede. Het brons was voor Hugo Schreiber met Inzaghi Z en een tijd van 28,48 seconden. 

In het 1.20m was de overwinning verrassend genoeg voor Abrar Al Musallam met Conner 49 (Colander 2). Hun tijd van 24,15 seconden bleek nipt voldoende want Jasper Bulthuis en Funny Boy eindigden tweede met 24,38 seconden. Laurent Nuyens en In The Mood Van Het Wimpelhof nemen met 25,13 seconden het brons mee naar huis. 

Klik hier voor de rest van de resultaten.