Sarah Vandenzavel wint BK vierjarigen

Sarah Vandenzavel wint BK vierjarigen

Tijdens de nationale eventingwedstrijd in Deurle, afgelopen zondag, werd het Belgisch Kampioenschap voor 4-jarige eventingpaarden georganiseerd.

Voor de 4-jarige eventingpaarden wordt er telkens een speciale proef georganiseerd. De combinaties dienen enkele basisdressuurbewegingen te tonen in een piste waarin reeds een zeer eenvoudig springparcours opgesteld staat. Nadien gaan de combinaties over naar het springparcours, waar voor aanvang 1 oefenhindernis facultatief genomen kan worden.Na afloop van het gecombineerde dressuur- en jumpingonderdeel dienen deze jonge paarden ook een verkort crossparcours af te leggen. De organisatie van Eventing Deurle had hiervoor een heel mooi aangepast parcours voorzien.
Sarah Vandenzavel wist met Joli Môme een straffe voorsprong te nemen na dressuur en springen. Zij behaalde slechts 17,8 strafpunten. Lara De Liedekerke-Meier volgde haar op de 2de én 3de plaats. Met haar paarden Fast And Devil en Just In Time D'Arville bleef de top 3 na de cross-country ongewijzigd.bron: VLP