Sam Polleunis Belgische sterkhouder in GP-kwalificatie Peelbergen

Sam Polleunis Belgische sterkhouder in GP-kwalificatie Peelbergen

Het Peelbergen Equestrian Centre werd afgesloten met de CSI2* GP-kwalificatie over 1.45m. Van de drie startende Belgen had Sam Polleunis het beste resultaat met Lancelot P (v. Namelus R). 

Deze kwalificatie voor de Grote Prijs zorgde voor een ware schifting met slechts vijftien op de zestig startende combinaties. Zowel Sam Polleunis als Thibeau Spits mochten de Belgische eer verdedigen in de barrage. Polleunis reed op Lancelot P (v. Namelus R) een berekende, rustige ronde maar met succes want ze eindigden foutloos. Een springfout hield Spits en Ibestra VB (v. Quality Time TN) van een hogere notering dan twaalf, Polleunis kwam uiteindelijk op zeven.

De winst ging naar Francisco José Mesquita Mosa op Carte de Blue Ps Marathon (v. Cartoon 21). Julien Anquetin was tweede met Ivizi (v. Ustinov) voor Emma Emanuelsson met Stakantura (v. Stakkatol). 

Volledige uitslag

Het Peelbergen Equestrian Centre sloot af met de eenster rubriek over 1.10m. De Duitsers domineerden deze rubriek maar Sam Maelfait kon zich er tussen wringen en eiste de vierde plaats op met Neptune Z (v. Nonstop). Ook Melanie Gelin kon haar plaatsen en werd zevende op Quality van 't Roosakker (v. Kassende van 't Roosakker). 

Volledige uitslag