Rosalie Lambermont met thuisoverwinning in de eerste proef van 3 weken Knokke Hippique

Rosalie Lambermont met thuisoverwinning in de eerste proef van 3 weken Knokke Hippique

Met de CSI1* 1.15m proef werd het begin van drie weken topsport in Knokke ingeleid. Het was uiteindelijk de Belgische Rosalie Lambermont op de rug van de Kannan merrie, Eliskell de Kergane die de overwinning op haar naam mocht schrijven. In de zesjarige proef was Toon Maes met Quinquina Van 'T Hoogeinde (Diamant de Semilly) de beste Belg in vorm.

De Belgische Rosalie Lambermont mag zich met Eliskell de Kergane de eerste winnares van Knokke Hippique 2022 noemen. De eveneens Belgische Toon Maes stuurde zijn merrie Virgule de l'Isle (Quartz Adelheid Z) naar een knappe tweede plek in deze CSI1* 1.15m proef, nipt gevolgd door de Israëlische Hadar Cats op de hengst Lordanos Junior (Lordanos). 

Net naast het podium plaatste Victoria Bustin met Ailey de La Loisne (Norton D'Eole) zich op vier. De vijfde plek was voor Yali Kass met onder het zadel Iriz (Eldorado Vd Zeshoek).

Toon Maes beste Belg bij zesjarige proef

Bij de proef van de zesjarige paarden was het Matheus Corrêa die met Chic Olympique de Kreisker Z Imperio Egipicio (Cornet Obelinsky) het goud mee naar Brazilië mocht nemen. De Maleisische Shoorendran Nageswaran vervolledigde het podium en veroverde met Lysha het zilver, en Cassido 6 het brons. 

De vierde plaats was voor Dayro Arroyave en Quintana For 'T Zonneveld (For Pleasure), gevolgd door Kendra Claricia Brinkop in het zadel van Oak Grove's Heartthrob (Heartbreaker).

Toon Maes viel als beste Belgische ruiter met Quinquina Van 'T Hoogeinde (Diamant de Semilly) net buiten de top vijf.


Uitslagen 1.15m

Uitslagen 6Y