Rankingpunten voor Schoonbroodt, Philippaerts, Peeters en Hemeryck in Opglabbeek

Rankingpunten voor Schoonbroodt, Philippaerts, Peeters en Hemeryck in Opglabbeek

In Sentower Park werd de dag zonet afgesloten met een 1m45 Longines Rankingrubriek. Van de 54 deelnemers konden er twaalf een foutloze eerste ronde springen. Een barrage met twaalf moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Die winnaar werd de Duitser Philip Rüping. Hij kon in het zadel van Casallco (v. Casall) een foutloze ronde springen in 40,42 seconden. Matthew Sampson en Connecticut (v. Conthargos) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden eveneens een nulronde achter hun naam en klokten af in 41,19 seconden. Michael Hughes maakte het podium compleet. Hij kon in het zadel van Matcho van de Mishagen (v. I'm Special de Muze) alle balken in de lepels laten en stopte de chrono na 42,96 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Celine Schoonbroodt-De Azevedo (Kheops de Bois-Mesange) en Alberto Zorzi (Indiana Jones). 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Nicola Philippaerts (Moya vd Bisschop), Leonie Peeters (Tinkoucha Hero Z) en Rik Hemeryck (Ulyss Morinda). 

CSI2* 1m40

Eerder vandaag kon Johnny Pals het 1m40 op zijn naam schrijven. Hij reed Excentriek (v. Ustinov) foutloos doorheen het twee-fasen-parcours in 30,67 seconden. Kara Chad volgde met Cristo Beech (v. It's The Business) op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 31,38 seconden. Richard Vogel en Daymian 4 (v. Darco) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 31,82 seconden. 

Michael G Duffy (Giovanni S) en David Will (Dakota de l'Ardais) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

James Peeters kon ook naar een top tien klassering rijden. Hij rekende op J Adore (v. Vagabond de la Pomme) om in 33,33 seconden foutloos rond te rijden. Dat leverde hem de tiende plaats op.

CSI1* 1m10

In het 1m10 reed Gert-Jan Hubrechts naar de tweede plaats. Hij kon in het zadel van Forbio vh Moeshof een foutloze ronde springen in 36,74 seconden. 

Klik hier voor alle resultaten