Prague Lions met Niels Bruynseels springen op het podium in eerste ronde GCL Samorin. Said beste Belg individuele competitie

Prague Lions met Niels Bruynseels springen op het podium in eerste ronde GCL Samorin. Said beste Belg individuele competitie

In Samorin wordt er dit weekend gestreden om de titels van de Global Champions Tour en de Global Champions League. Vandaag stond de eerste manche van de ultieme finale van de Global Champions League op het programma en daarin sprongen de Scandinavian Vikings naar de overwinning. Het team bestaande uit Evelina Tovek (Winnetou de la Hamente Z) en Frank Schuttert (Kinky Boy van het Gildenhof) konden de nul behouden en finishten in een gezamenlijke tijd van 157,18 seconden. Enkel zij konden een dubbel foutloze ronde springen. 

De Prague Lions van Jur Vrieling en Niels Bruynseels kregen elk één puntje voor tijd. Bruynseels rekende hiervoor op Delux van T&L (v. Toulon), Vrieling haalde Long John Silver (v. Lasino) van stal. De Berlin Eagles staan op de derde plaats. 

Klik hier voor de tussenstand

In het individuele klassement reed Ben Maher alle concurrentie naar huis. Hij rekende op zijn vertrouwde Explosion W (v. Chacco Blue) om in 71,86 seconden foutloos naar de finish te springen. Marlon Modolo Zanotelli en Luigi d'Eclipse (v. Catoki) namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 72,01 seconden. Denis Lynch en Gc Chopin's Bushi (v. Contendro II) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 72,14 seconden. 

Philipp Weishaupt en Coby (v. Contagio) volgden op de vierde plaats. Abdel Said werd de beste Belg op de vijfde plaats. Hij rekende op Bandit Savoie (v. Qlassic Bois Margot) om in 76,63 seconden een foutloze ronde te springen. 

Niels Bruynseels (Delux van T&L) eindigde op de twaalfde plek.

Klik hier voor de resultaten