Podiumplaats voor Constant van Paesschen in Cabourg

Podiumplaats voor Constant van Paesschen in Cabourg

In het Franse Cabourg zet Constant van Paesschen zijn sterke vorm verder. In de 1.40m Prix de l'Hippodrome de Cabourg, diende de Belg enkel Marie Hecart met Vahinee, voor zich te dulden. Ook in de 1.45m Grand Prix Pays D'Auge wist Van Paesschen in de prijzen te springen.

Hecart en haar 14-jarige dochter van Lauterbach bleven slechts enkele tienden van een seconde voor op Constant van Paesschen met onder het zadel de 8-jarige Just Too late d'hof-ten-bos. De Belg en zijn sBs-ruin van Bentley van de Kapel verwezen daarbij Mathieu Lambert en Eglantine d'Eole (Ogrion des Champs*HN) naar de derde plek. 

Van Paesschen ook in de Grand Prix in de prijzen.

Vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Grand Prix de Pays d'Auge. Van Paesschen loodste zijn Isidoor van de Helle (Canturo) uiteindelijk naar de twaalfde plek. Ook België Cyril Cools plaatst zich. In het zadel van Steve Tinti's Seahorse Z (Scendix) volgde Cools op de vijftiende plek.

De eindzege kwam op naam van Victor Bettendorf en de 15-jarige Stroudwood Eldarado (Navardo). Het paar bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Edward Levy met Vitot du Chateau (Toulon). Voor eigen publiek vervolledigde Alexis Deroubaix de top drie op de rug van Castel du Plessis (Orient Express*HDC).

Volledige uitslag