Peter Boelens blijft scoren in Bonheiden

Peter Boelens blijft scoren in Bonheiden

Het internationaal seizoen in Bonheiden kent een sublieme start voor Oost-Vlaming, Peter Boelens. Deze ochtend sprong Boelens zowel naar de tweede plaats als de winst in de rubrieken voor vijfjarigen en zesjarigen. Bij de zevenjarigen bleek Bart Clarys de sterkhouder voor eigen publiek.

Bij de vijfjarigen hield Boelens de concurrentie ruim achter zich met de zoon van Stakkato, Sandor van 't Hellewater. Het paar werd opgevolgd door Nathalie Willems die met haar Bino du Sud Z (Bamako de Muze) voor bleef op landgenoot Ugo Berrittella en Ilana Hof Ter Bruggen Z (Ilias).

Net buiten het podium volgde Anna Maria Pokraszov met Valencienne M&M (Vigo d'Arsouilles) voor Roy Hanlon (Diamond Dancer, v. Diamant de Plaisir) en Pascale Haep (Macumba Sitte, v. Fidelgo du Houssoit).

Peter Boelens blijft scoren

Ook in de proef voor zesjarigen bleek Boelens de Belgische sterkhouder. Voor eigen publiek loodste hij de dochter van Emerald van 't Ruytershof, Ronja van 't Hellewater naar de tweede plaats. De in-België-wonende, Rania Dindane won de rubriek met haar eigen AES-ruin, Pomerol van de Eekhoek. Het podium in deze proef werd afgewerkt door Alice Lazzarini en de sBs-merrie, Lady-Fee de Septon (No-Comment de Septon).

Voor eigen publiek sprong Gudrun Patteet nog naar de zevende plek met Baron- Rr Z (Bamako de Muze) en bleef zo voor op Nathan Budd met Ely des Rosiers Z (Emerald van 't Ruytershof) en Axel Vandoorne met Sagan Z (Hunter's Scendro).

Bart Clarys schittert op het podium

Bij de zevenjarigen noteerde Bart Clarys op de derde plaats het beste Belgische resultaat. Samen met Corona Hf Z (Calvaro Z) diende Clarys twee combinaties voor zich te dulden. James Smith sprong naar de winst met de dochter van Couleur Roubin, Nfs Angelina. Op het podium volgde Rania Dindane met Tal Milstein Stables' Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly).

Net buiten het podium loodste Jordy van Massenhove zijn Querido Blue AC/WB (Jaguar van Paemel) foutloos naar de vierde plaats voor Jack Ansems met Queen van het Voortveld (Andiamo Z). Voor eigen publiek sprong Pieter Clemens naar de zesde plek met de KWPN-merrie, Siec Laila (Vigaro).

Alle uitslagen