Patrik Spits laat alle concurrentie achterwege in Silver League Turnhout

Patrik Spits laat alle concurrentie achterwege in Silver League Turnhout

Dit weekend wordt er in Turnhout op Silver niveau gesprongen. Op zaterdag was het hoofdnummer een 1m25 in twee fases. De overwinning was voor Patrik Spits. Hij kon in het zadel van Virocono Z een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 28,91 seconden. 

Hiermee was hij net geen seconde sneller dan Dries van der Linden die Sia naar de tweede plaats reed. Het duo noteerde een foutloze ronde achter hun naam en stopte de chrono na 29,70 seconden. Charlotte Rooms en Positif van't Paradijs maakten de top drie compleet. Zij konden eveneens een nulronde noteren en klokten af in 29,75 seconden. 

Lien van Ende (Decadence van't Oud Molenhof Z) en Ine Saeys (Amaretto de Landetta Z) eindigden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m20 ging Sacha Marissen met de overwinning aan de haal. In het zadel van Hercules S was hij de snelste in deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Het duo bleef foutloos in een tijd van 59,63 seconden. Roos Notelé sprong met Cuba Libre van't Rebelshof Z naar zilver. Deze combinatie liet het hout onaangeroerd en klokte af in 59,63 seconden. Celine Sillis en Kobra DB namen de derde plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 60,09 seconden.

Voor Freddy Demuynck (Urbin Manciais) en Stephanie Goemaere (Topaas d'Edouard Joly) was er een vierde en een vijfde plaats.

In het 1m10 tot slot reed Kelly Cornelis naar de overwinning; Zij kon in het zadel van Beloucante di Luna een foutloze ronde achter haar naam noteren in 31,43 seconden. Roos Notelé en Cuba Loibre van't Rebelshof Z waren goed voor de zilveren medaille. Zij waren goed voor een foutloze ronde in 31,67 seonden. Janke Beunkens en Bao de la Sure vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,79 seconden. 

Kelly Cornelis (Evita vd Moleneed Z) en Dorien Christiaens (Kay-Lin) vervolledigden de top vijjf.

Klik hier voor de resultaten