Patrick Jonkmans prijkt op het podium in Grand Prix kwalificatie De Peelbergen

Patrick Jonkmans prijkt op het podium in Grand Prix kwalificatie De Peelbergen

In De Peelbergen werd zonet de kwalificatie voor de CSI1* Grand Prix over een hoogte van 1m30 gesprongen. Er werd in twee fases gesprongen en Kaya Lüthi slaagde erin om de overwinning op haar naam te schrijven; Zij reed Ecl Ramera (v. Chateau de Brion) foutloos rond in 28,13 seconden. 

Marek Maitala volgde op de tweede plaats. Hij liet in het zadel van Hostesse de Laubry het hout onaangeroerd en klokte af in 28,66 seconden. Patrick Jonkmans en I Bay van het Langwater (v. Wiesender) verzekerden zichzelf van de derde plaats door in 28,95 seconden een foutloze ronde te springen. 

Beau Schuttelaar (Corsini) en Tobias Bremermann (Suzan B) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Bart Jar Junior Vandecasteele kon ook in de top zes springen. Hij reed Entreprise Jt Z (v. Eldorado vd Zeshoek) naar de zesde plaats. 

Bij de 5- en 6-jarige paarden reed de Italiaanse Francesca Maggiore naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Galatica een foutloze ronde achter haar naam noteren en finishte in 28,08 seconden. Alexander Kumps was met Pokerface GV (v. Dieu-Merci van T&L) goed voor de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen in 30,81 seconden. 

Joer Alberti (Brooklyn-Gin-W-Z) en Jan Janssen (Kalm-Hay) vervoleldigden de top vijf. 

Klik hier voor alle resultaten