Pascale Haep is Belgische sterkhouder in Grote Prijs Lier

In Lier wisten 15 combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.45m Grote Prijs. Als één van de laatste combinaties aan de start sprong uiteindelijk Maikel van der Vleuten met Beauville Z N.O.P.  naar de winst. Pascale Haep noteerde het beste Belgische resultaat in deze Grand Prix.

Van der Vleuten en de 13-jarige zoon van Bustique finishten als enige foutloos onder de 38 seconden. Het duo verwees zo Eveliina Talvio met de 12-jarige KWPN-merrie, Glamour (Numero Uno) naar de tweede plaats en Maxime Anquetin naar plek drie.

De Fransman stond lange tijd op kop van het klassement met Blizzard du Bidou (Messire Ardent) maar stelde zich uiteindelijk tevreden met de derde plaats. Net buiten het podium strandde Loewie Joppen op de vierde plaats met Important Style VK (Falaise de Muze).

Voor eigen publiek noteerde Pascale Haep het beste resultaat. Haep loodste de sBs-ruin, Iashin Sitte (Bamako de Muze) foutloos naar de zesde plaats. De snelste chrono kwam op naam van Wilm Vermeir. Samen met Hotshot (Carembar de Muze) kwam Vermeir als één van de eerste aan de start en noteerde een pijlsnelle rit. Met één springfout strandde het duo op de zevende plaats.

Landgenote Evelyne Putters volgt met Eye Of The Tiger (Carambole) op plek acht.

Na afloop liet Maikel van der Vleuten weten opgetogen te zijn met het resultaat. “Het was een knap gebouwde Grand Prix van parcoursbouwer Luc Verboven. Eerlijk maar toch uitdagend.”