Goede resultaten voor de Belgische enduranceruiters in Fontainebleau en Samorin

Goede resultaten voor de Belgische enduranceruiters in Fontainebleau en Samorin

Door de kwaliteit van hun organisatie en hun parcours, de schoonheid van de omgeving en de geografische nabijheid van ons land, behoren de endurance-wedstrijden van Fontainebleau tot de populairste bij onze ruiters. Dat was niet anders op 15 en 16 oktober, toen onze ruiters in totaal 17 paarden inschreven.

Het meest opvallende resultaat kwam er op de CEI3* 160km van Nicolas Willems en Aïda (15e / 28 starters, gemiddelde snelheid 17,2 km/u), zijn 11-jarige schimmelmerrie met wie hij in juni vorig jaar al de CEI3* 140km in Compiègne succesvol had afgelegd. Na vorige maand als hoefsmid te hebben gefungeerd voor onze teams op de Europese en Wereldkampioenschappen in Ermelo, voegen Nicolas en Aïda zich nu bij de lijst van combinaties die hebben voldaan aan de door de FEI opgelegde kwalificatiecriteria, en zijn dus geplaatst voor een mogelijke selectie voor de volgende Wereldkampioenschappen in Verona.

De andere CEI3*, 140 km, werd een tijdje aangevoerd door Louna Schuiten en Athena Dream, ook een 11-jarige merrie, maar helaas trok Louna haar paard terug uit de race voor het begin van de laatste lus.

In de andere wedstrijden van het weekend moet ook het succes van Céline Lavis en Farah du Bois Hutte (32e / 51 starters, gemiddelde snelheid 15,3 km/u), evenals dat van Zoé Snoeck en Aslan J (7e / 10 starters, gemiddelde snelheid 16,2 km/u) op hetzelfde evenement voorbehouden aan Juniors & Young Riders, zeker worden vermeld. Met dit resultaat heeft Zoé genoeg aan nog 1 geslaagde wedstrijd van dit niveau om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen van deze categorie, volgend jaar.

In de CEI1* 100 km tenslotte, ging de overwinning naar Louna Schuiten en Dune du Guillec (48 starters, 28 geklasseerd) met een gemiddelde snelheid van 19,8 km/u. Bijzonder opmerkelijk; Dune du Guillec is een 8-jarige bruine merrie, waarmee Louna in de zomer al eens 2e was geworden in Castillones, en wiens vorderingen we volgend jaar met belangstelling zullen volgen.

Vermeldenswaard zijn ook de optredens van Sven Van Loo (Capucine FL, 19e), Zoé Snoeck (Lady, 30e) en Pietro Di Geronimo (Hahdes Nheeon, 31e) op vrijdag, en van Nancy Vandewalle (Paradoxus, 19e) op zaterdag.

Tegelijkertijd won Carine Boulanger met PH.IBN Jadarah, de CEI2* 120 km (gemiddelde snelheid 19,61 km/u) in Samorin, terwijl Céline Derème, met Dhayah du Courtisot er als 4e eindigde (van de 14 ruiters).

Bron: KBRSF