Oudsbergen: Pascale Haep en Ugo Berrittella schrijven de Youngster Tour op hun naam

Oudsbergen: Pascale Haep en Ugo Berrittella schrijven de Youngster Tour op hun naam

Ook in Oudsbergen is het Sentower Park bijna toe aan het slot van de voorlaatste competitiedag van de week. In de proeven voor jonge paarden was er twee maal winst voor België dankzij Pascale Haep en Ugo Berrittella.

In de proef voor 7- en 8-jarige paarden werd er gereden tegen de tijd. Tweeëndertig ruiters bleven foutloos maar de snelste tijd stond op naam van Pascale Haep. Met Iashin Sitte kruiste ze de finishlijn op 53,70 seconden, wat ruim volstond voor de overwinning. Op iets minder dan drie seconden volgde de Franse Charlotte Spaas Levallois met Ecuador de Beaufour op de tweede plaats. Het brons was voor Ierland met Harry Allen en Kurkuma Della Caccia (56,66 seconden).

Praveen Nair Mathavan en Meriarta eindigden vierde, Anouk Kort en Jersiena vijfde. 

Tenslotte was er nog een zevende plaats voor Haep met Irandole du Flot, Dennis Caubergs en Oase van de Brouwershoeve eindigden achtste, Pieter de Brabandere en Ito van't Lozerhof Z negende.

Daarnaast mochten ook de 5-jarige paarden aantreden. Ook dit keer was de winst voor België dankzij Ugo Berrittella met Devino Van't Langeveld. In de tweede fase klaarden zij de klus in 30,76 seconden en waren zo nipt Erwin de Bruin met Cattivo SK te snel af. Zij pakten het zilver. Melanie Gelin maakte met Qatar B en een tijd van 32,03 seconden het podium compleet. 

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Philip Gysbrechts met Quetzalcoatl vh Witte Huis Z en Laura Aydin met Comme CI. 

Bij de 6-jarigen kwam de beste Belgische prestatie van Virginie Thonon. Met Parequita VH eindigde ze op de tweede plaats. Caro Baerts en Kayenne Z eindigden vierde, Tatiana Troiani en Palmiro de Muze vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.