Opglabbeek: Ines van den Bosch zorgt voor girl power op het podium van de slotrubriek

Opglabbeek: Ines van den Bosch zorgt voor girl power op het podium van de slotrubriek

In het Sentower Park in Opglabeek was Virginie Thonon goed in vorm in de CSI2* 1.40m rubriek! Ze nam zowel de vijfde (Spiek Vd Withoeve) als de zesde plaats (Dayton Sitte) voor haar rekening! Ook Abdel Saïd (I Am Hdh) wist een top tien plaats te bemachtigen en belandde op de negende plek. Ines van den Bosch sprong naar een podiumplaats in de slotrubriek. 

In de 1.30m slotrubriek bleven maar liefst 51 combinaties dubbel foutloos. De snelste tijd in de tweede fase (24,66 seconden) werd neergezet door de Ier Sven Joseph Hadley met onder het zadel Topspin. Ines van den Bosch en Jade Van Dorperheide zetten de beste Belgische prestatie neer en eindigden met 25,22 seconden op de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door de Brit Christopher Smith met Filandria en een tijd van 25,27 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde Belgisch dankzij Virginie Thonon met Hermes de St Anne Z op vier en Caro Baerts met Mielano Van Meyershof Z op vijf. 

Tenslotte sprong Melanie Gelin met Dream Van Generhese naar de zevende plaats. 

Daarnaast werd ook de 1.40m rubriek afgewerkt. Winst was er voor de Britse Chloe Aston en Flavie van de Helle (v. Carlow van de Helle). Het duo was iedereen te snel af en reed over de finish in 59,32 seconden. De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli kon met de merrie Danna RJ (v. Quiz Time) naar een tweede plaats rijden in 60,23 seconden. Samuel Huttin vervolledigde het podium met Mylord Lady (v. Mylord Carthago) en noteerde een tijd van 61,24 seconden. 

Charlotte Spaas Levallois (Jonas du Petiti Vivier) nam de vierde plaats voor haar rekening. 

Vervolgens wisten de Belgen voor nog een heleboel andere klasseringen te zorgen! Zowel Johnatan Tassignon (Make My Day Pacolet) als Jens Thys (Kapucijn Van De Donkhoeve), Zoe Conter (Natan Van 't Laarhof), Andres Vereecke (Noyelle Vd Begijnakker) en Jan van Alken (Mousse van de Start) sprongen in de prijzen! 

Klik hier voor de resultaten.